Translate

miércoles, 22 de abril de 2020

23 d'Abril DIA DEL LLIBRE

Llegir: com fomentar l'hàbit en els nens?


La data del 23 d’abril és un dia simbòlic per a la literatura mundial, molt significativa per a la lectura. És la data en què va morir Cervantes, mateix dia que Shakespeare, i a més ha estat data de naixement d’altres importants escriptors, com Josep Pla (1981), Maurice Druon (1918), K. Laxness (1902), Vladimir Nabokov (1899) o Manuel Mejía Vallejo (1923). 


La celebració d’aquest dia fou una decisió espontània presa a la  Conferència General de la UNESCO que es va celebrar a París el 1995, per retre un homenatge universal als llibres i autors. El premi Cervantes es lliura el 23 d’abril de cada any, coincidint amb la commemoració de  la mort de Miguel Cervantes. 
La llegenda explica que el patró va matar al drac quan aquest tenia raptada a la princesa, i posteriorment la va obsequiar amb una rosa. Per això és tradició regalar-ne una a la parella.

En molts llocs és tradicional que s’organitzin parades i mercats de llibres, a més de realitzar algunes activitats per a nens relacionades amb la lectura. És molt típic que els escriptors més mediàtics acudeixin a les llibreries per signar exemplars als seus lectors.

CUENTO DESDE EL ENCIERRO



TASCA VOLUNTARIA
Per aqueta raó us animem demà a que dediqueu una estona a llegir algún llibre de la Biblioteca On-Line  o que tingueu vosaltres per casa i que ens feu arribar la vostra experiència. Què ens conteu que us ha semblat el llibre que heu llegit, quin personatge us ha agradat més, si us sentiu identificats amb algún personatge o si us ha passat alguna vegada una aventura com la que es narra al llibre, etc.
¡ ANIMEU- VOS !

No hay comentarios:

Publicar un comentario

¡LLEGA EL OTOÑO!